Poziționarea pentru un somn bun: mit sau realitate?

Ora de culcare, alegerea pijamalei, confortul așternuturilor, chiar textura saltelei… Când vine vorba de somn, fiecare are micile sale obiceiuri. Și mai există un punct asupra căruia toată lumea este rareori de acord: poziția pentru un somn bun.

Unii oameni sunt regii somnului pe spate, în timp ce alții sunt adepți ai somnului pe burtă sau pe lateral. Se pune atunci întrebarea: este o poziție mai bună decât alta? În acest articol, Blanc Cerise deslușește adevărul și vă îndrumă spre un somn odihnitor. Ai fi surprins să afli cât de mult îți poate influența odihna modul în care te întinzi.

Somnul: mitul poziției ideale?

Contradictoriu cu ceea ce ați putea crede, nu există opoziție ideală de dormit. Motivul este simplu: corpul se mișcă inconștient pe parcursul nopții. Când te gândești la asta, rareori ne trezim în poziția în care am adormit, nu-i așa?

Această mișcare nocturnă este benefică pentru sănătatea și bunăstarea dumneavoastră. Pe măsură ce dormiți, corpul dumneavoastră se adaptează pentru a evita solicitarea excesivă a oricărei zone. Corpul tău percepe durere în timpul somnului? Acesta își schimbă imediat poziția pentru a o atenua. Ca urmare, senzațiile neplăcute sunt corectate, chiar și în mijlocul somnului dumneavoastră.

Opoziție pentru a dormi bine este de fapt poziția care vă este cea mai confortabilă în timp ce adormiți.

Câte o poziție pentru a dormi bine

Pe spate, pe burtă sau pe o parte: și tu, care poziție ți se pare cea mai naturală atunci când te bagi în pat? Fiecare are partea ei de avantaje, dar și dezavantajele ei. Descifrarea pozițiilor de dormit.

Dormirea pe spate

Dormirea pe spate este considerată cea mai bună poziție pentru dormit, nu în ultimul rând pentru că alinierea coloanei vertebrale este optimă. Greutatea este distribuită pe saltea, cu brațele plasate de-a lungul corpului sau încrucișate peste stomac.

Beneficiile

  • Dormitul pe spate favorizează stabilitatea coloanei vertebrale, ceea ce reduce durerile de spate, gât și umeri. Cu condiția săalegeți o pernă potrivită;
  • Dormitul pe spateajută în general la limitarea refluxului acid;
  • În această poziție, fața nu se freacă de pernă. Un punct bun pentru cei care nu vor să vadă ridurile apărând prea repede!

Dezavantajele

  • Dacă sunteți deja predispus la sforăit, riscați să vă agravați simptomele cu această poziție. De asemenea, această poziție nu este apreciată de femeile însărcinate, mai ales la sfârșitul sarcinii.

Dormitul pe burtă

A spune că această poziție nu este apreciată de profesioniștii din domeniul sănătății este puțin spus. Dar nu contează: unii dormitori pur și simplu nu pot trăi fără ea. Trebuie spus că statul pe burtă și îngroparea feței în pernă este deosebit de reconfortant.

Beneficiile

  • Simptomele sforăitului și ale apneei în somn sunt reduse. Acestea pot chiar să dispară complet la unele persoane.

Dezavantajele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *