Care este cea mai bună orientare a patului pentru un somn bun?

Cu toții suntem de acord că somnul este sacru. Cu toate acestea, nu este neobișnuit să te trezești dimineața cu senzația că nu ai dormit bine… Și dacă orientarea patului tău ar avea ceva de-a face cu asta?

Feng Shui și Vastu Shastra, două discipline ancestrale, au analizat această întrebare. Potrivit acestora, nu există nicio îndoială: există anumite orientări de favorizat și altele de evitat cu orice preț atunci când vine vorba de saltele. Nord, est, sud sau vest: cum ar trebui să vă orientați patul pentru a obține un somn bun? Răspunsul mai jos.

Orientarea patului conform principiilor Feng Shui

Învățăturile Feng Shui pentru poziția patului

Feng Shui este o filozofie veche de mii de ani care își are originea în China. Ea consideră că fiecare element din mediul nostru înconjurător posedă o forță vitală numită “Qi”. Scopul? Să facem această energie să circule cât mai bine posibil, pentru a găsi armonie și echilibru în viața de zi cu zi.

Deoarece lenjeria de pat joacă un rol central în dormitor, Feng Shui îi acordă o atenție deosebită. Iată sfaturile pe care le dă cu privire la poziționarea patului pentru a dormi bine:

  • Patul este neapărat plasat împotriva unui perete;
  • Salteaua nu trebuie instalată sub o fereastră, grindă, raft sau orice alt obiect care amenință să cadă.
  • Untetieră solidă oferă un sentiment de stabilitate și siguranță.
  • Ar trebui să fie cât mai departe posibil de ușă, fără a o pierde din vedere, pentru a pune dormitul într-o poziție de control. Evitați “poziția coșciug”, adică atunci când picioarele sunt îndreptate spre ușă.
  • Patul trebuie să fie accesibil din ambele părți și de jos (fără pat cu trunchi).

Care este cea mai bună orientare pentru pat în Feng Shui?

Doriți să vă îmbunătățiți calitatea somnului? Este important să știți cum să vă orientați patul pentru a dormi bine. Să vedem ce are de spus filosofia Feng Shui în această privință:

  • Dormirea cu capul spre nord: se spune că această orientare reduce durerile de cap, favorizează calmul și scade tensiunea arterială. Este asociată cu somnul profund și odihnitor.
  • Dormirea cu capul spre est: dacă aveți probleme în a vă da jos din pat dimineața, expunerea la est (și, prin urmare, la soarele care răsare) este pentru dumneavoastră. Aceasta vă va oferi mai multă energie, ambiție și bucurie de a trăi de îndată ce vă treziți.
  • Să dormiți cu capul spre sud: Feng Shui nu agreează paturile orientate spre sud, deoarece cresc stresul. Așa că uitați de el dacă vreți să dormiți ca un copil.
  • Dormirea cu capul spre vest: dacă sunteți predispus la anxietate, dormitul cu fața spre vest poate fi o idee bună. Această postură ar fi deosebit de favorabilă odihnei, încurajând siestele și dormitul până târziu. Riscul? Stingerea dinamismului și motivației dvs. încet.

Orientarea patului conform credințelor Vastu Shastra

Învățăturile Vastu Shastra pentru poziția patului

Mai puțin cunoscut decât strămoșul său Feng Shui, Vastu Shastra este o artă ancestrală provenită din tradiția indiană. Se referă la știința sacră a casei. Încă o dată, este vorba despre energie: facilitarea circulației influențelor pozitive în casă prin echilibrarea elementelor (apă, foc, aer, pământ, spațiu) și a punctelor cardinale asociate. Rezultatul este o stare profundă de bunăstare atunci când sunteți acasă.

Vastu Shastra se ocupă în primul rând de distribuirea camerelor în casă: în mod ideal, dormitorul ar trebui să fie în partea de sud-vest a locuinței. Această zonă este asociată cu longevitatea, prosperitatea și sănătatea.

În ceea ce privește patul, obiceiul Vastu Shastra vă invită să:

  • Nu îl amplasați în direcția unghiurilor ascuțite (colțul unei piese de mobilier, de exemplu);
  • Nu îl poziționați vizavi de o fereastră, ușă sau oglindă;
  • Alegeți-l din lemn.

Care este cea mai bună orientare pentru pat conform Vastu Shastra?

Adepții Vastu Shastra au propria lor viziune cu privire la întrebarea “cum să vă orientați patul pentru a dormi bine“. Recomandările lor sunt după cum urmează:

  • Dormiti cu capul spre nord: spre deosebire de Feng Shui, Vastu Shastra preferă să alunge orientarea spre nord. Aceasta din urmă ar perturba somnul cu siguranță, energiile corpului mergând împotriva câmpului magnetic al Pământului.
  • Dormirea cu capul spre sud: această dispunere vă permite să beneficiați de undele bune ale Polului Sud. Având salteaua orientată în această direcție, se presupune că aduce pozitivitate și prosperitate, precum și că vă face să dormiți mai bine.
  • Dormirea cu capul spre est: facilitează adormirea, stimulează memoria, îmbunătățește sănătatea… Este greu de întrecut poziția “culcat cu capul spre est” conform Vastu Shastra. Încercați-o dacă suferiți de tulburări de somn.
  • Dormind cu capul spre vest: nimic de semnalat aici. Această orientare nu ar avea un impact major asupra calității somnului.

Care este cea mai bună orientare pentru a dormi bine?

Feng Shui și Vastu Shastra sunt de acord în a desemna estul ca fiindcea mai bună orientare pentru patul dumneavoastră.

În realitate, nu prea contează cu ce punct cardinal este orientat capul pentru a dormi. Fie că aderați sau nu la preceptele Feng Shui sau Vastu Shastra, important este să alegeți o locație cu care vă simțiți confortabil. Schimbarea orientării patului este o schimbare minimă în cadrul camerei: nu riscați nimic încercând diferite direcții până când o găsiți pe cea care vi se potrivește cel mai bine. Când știi cât de dureros este să nu reușești să adormi, merită să încerci!

Știți acumcum să vă orientați patul pentru a dormi bine. Dacă continuați să aveți nopți nedormite, este posibil ca nu poziția de dormit să fie cea care trebuie revizuită, ci mediul și/sau rutina dumneavoastră de dormit. Noi vă recomandăm să:

  • – Feng Shui – Vastu Shastra
  • Direcția nord – Somn profund și odihnitor – Energii negative
  • Direcția est – Vitalitate – Vitalitate
  • Direcția Sud – Stres – Somn profund
  • Direcția Vest – Nopți liniștite dar somnolență crescută – Fără impact asupra calității somnului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *