Beneficiile satinului: mit sau realitate?

casa de pernă din satin. Hidratantă, protectoare, antibacteriană… lista de beneficii continuă. Așadar, este o față de pernă din satin de mătase pentru păr doar un gadget la modă sau un adevărat must-have? Vorbim despre asta în acest articol.

Verticile mătăsii

Fata de pernă din satin de mătase, un nou aliat pentru părul dumneavoastră

Sunt puține diminețile în care nu vă treziți cu părul complet încâlcit? Nu e de mirare: în timpul nopții, capul nostru tinde să se frece de pernă, plapumă, pijamale, perne… Drept urmare, lungimile ajung să se înnoade și să se usuce zi de zi. Fața de pernă din satin de mătase promite un păr moale și sănătos, fără niciun efort.

Este ușor să confundați țesătura cu materialul. Satin este o tehnică de țesere, nu un material.
Există “satin”, “satin de mătase”, “satin de bumbac” și “satin de poliester”. La Blanc Cerise, vindem satin de bumbac spălat pentru un efect mat, pentru că nu ne place să strălucească! Atunci când vă alegeți fața de pernă: satinul se referă la o tehnică de țesut, care nu indică în niciun caz fibra utilizată. Atunci când mătasea este folosită ca materie primă, se numește satin de mătase.

Deși mătasea îngrijește toate tipurile de păr, este deosebit de bună pentru părul ondulat, creț sau creț. Are puterea de a reduce electricitatea statică și de a defini buclele. Rezultatul: mai puțin creț și un păr mult mai strălucitor.

Proprietăți anti-îmbătrânire pentru piele

Pe lângă faptul că este un adevărat înfrumusețator al părului, se spune că fața de pernă din satin de mătase este și un stimulent al hidratării pentru față. Un lucru este sigur: datorită texturii sale alunecoase, ea protejează pielea de fricțiuni pe termen lung. O modalitate bună de a calma chiar și cea mai sensibilă piele și de a întârzia apariția ridurilor.

Mătasea este cel mai bun prieten al pielii grase și predispuse la acnee. Firește hipoalergenică și antibacteriană, tratează delicat pielea și reglează producția de sebum. Mult mai mult decât un element decorativ, ea completează rutina de îngrijire a pielii și chiar ajută la eficientizarea acesteia. Explicația este simplă: cremele și serurile aplicate noaptea nu sunt absorbite de fața ta de pernă din mătase. Vă veți trezi cu un ten plinuț și radiant!

Fata de pernă din mătase: cealaltă față a poveștii

Condițiile de producție

Deși fața de pernă din satin de mătase are beneficii certe pentru părul și pielea dumneavoastră, ea pune totuși probleme din punct de vedere etic și ecologic. Pentru a extrage acest material de lux, furnizorii cresc bombyxuri de mure (cunoscute sub numele de viermi de mătase). Coconii produși de acești viermi sunt recuperați și scufundați în apă clocotită pentru a colecta firul de mătase.

În ceea ce privește transportul, 90% din mătasea mondială este produsă în Asia. O mătase fabricată în Europa ar putea fi luată în considerare, dar aceasta ar fi însoțită de o creștere a prețurilor. Fidel angajamentelor sale: marca dorește să vă ofere lenjerie de pat de calitate la cel mai corect preț, cu respect pentru mediu, oameni și bunăstarea animalelor.

O țesătură fragilă pentru uz zilnic

Mătasea este un material nobil și fragil . Cu alte cuvinte, întreținerea sa este mai restrictivă decât cea a altor țesături din coton , lin sau câmp . Trebuie să știți că mătasea nu suportă bine căldura, uscarea cu tambur sau spălarea convențională… Pe scurt, este un material textil la fel de dificil de încorporat în obiceiurile dvs. ca și în interiorul dvs. În ceea ce privește decorarea, efectul său satinat nu este cu siguranță pe gustul tuturor. Este greu, de exemplu, să potrivești lenjeria de pat din mătase cu un dormitor cu un decor natural chic.

Bugetul

Deși mătasea nu este universal iubită în materie de decor, este totuși unul dintre cele mai scumpe materiale de pe piață. Așteptați-vă să plătiți cel puțin 60 de euro pentru o față de pernă din mătase de mure. Vestea bună este că există țesături cu proprietăți la fel de eficiente ca mătasea, la prețuri mai accesibile.

Lenjerie de pat: care sunt alternativele la mătase?

Satin de bumbac spălat

Nu doar corpul își reîncarcă bateriile noaptea: tot în timpul somnului se regenerează pielea și părul. Așa că profităm de acest moment strategic pentru a le răsfăța. Și nu există nimic mai bun decât o față de pernă din satin de bumbac spălat. Această țesătură vârf de gamă este creată prin același proces ca și satinul de mătase. Diferența? Aici sunt folosite fibre fine de bumbac.

Ca și mătasea, satinul de bumbac spălat oferă confortul de care are nevoie pielea dumneavoastră. Cu senzația sa netedă și mătăsoasă, este renumit pentru faptul că îți face părul foarte bine. Uitați de părul dezordonat și de aspectul încrețit când săriți din pat: datorită țesăturii sale ultra strânse, vă puteți bucura de beneficiile produselor cosmetice toată noaptea. Ia-ți adio de la urmele de pernă de pe față în primele ore ale dimineții! În ceea ce privește bugetul, lenjeria de pat din satin de bumbac spălat rămâne mai puțin scumpă decât satinul de mătase. Un punct bun dacă luăm în considerare faptul că se dovedește extrem de rezistentă de-a lungul anilor.

Lin și cânepă

Linul și cânepa sunt opțiuni bune dacă doriți să optați pentru țesături ecologice. Ambele derivate din plante, aceste două fibre naturale sunt renumite pentru durabilitatea și curățenia lor .

Deoarece ne petrecem aproximativ o treime din viață dormind, este logic să acordăm o atenție deosebită lenjeriei care vine în contact cu pielea noastră. Acesta este motivul pentru care Blanc Cerise a ales să ofere numai lenjerie de pat concepută pentru a respecta standardele Oeko-Tex®. Antibacteriene și antifungice, acestea sunt la fel de potrivite ca și fața de pernă din satin de mătase pentru pielea reactivă, indiferent de perioada anului.

Pentru a face lucrurile mai rele, aceste fibre naturale sunt adevărate capse de stil. Atemporale și elegante, covoarele de pat din in spălat și covoarele de plapumă din cânepă se potrivesc perfect cu orice ambianță.

În cele din urmă, spre deosebire de mătase, inul spălat și cânepa se numără printre acele materiale ușor de folosit. Se spală la mașină la 40°, se usucă la aer și se pot călca opțional… Ce ați putea cere mai mult?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *